Реклама на NIVEA в Бургас

Рекламна кампания на "NIVEA FOR MEN" в град Бургас

В град Бургас се проведе рекламна кампания на NIVEA. Целта на събитието беше бургазлии да бъдат запознати с новата продуктова серия на NIVEA FOR MEN. Всеки маркиран минувач с рекламен стикер, по време на кампанията, е символично защитен със сребърно-охранителното действие предоставено от продуктите на NIVEA.

Реклама на паста за зъби ASTERA

Представяне на новата продуктова серия "ASTERA"

Професионално организирана рекламна кампания с включено продуктово представяне на продуктите от серията "Astera", които са разработени, за да отговорят максимално на изискванията на потребителите, като са следвани световните тенденции и препоръките на водещи стоматолози. Събитието се проведе под мотото "Здрави зъби за повече усмивки!".

Рекламна дегустация на продукти с марката "МЕРОНЕ"

Рекламна кампания с дегустация за фирма "МЕРОНЕ"

Във веригите магазини "Перла" и "Болеро" в градовете Бургас, Карнобат и Айтос, се състоя дегустация на млечните продукти на фирма "МЕРОНЕ". Компанията е носител на редица отличия и златни медали получени на различни изложения, което ги прави признати майстори в областта на млекопреработването.

Реклама на Месечина Мюзик

Рекламна кампания за "Месечина Мюзик"

"Месечина Мюзик" е продуцентска и мениджърска фирма създадена през 2006 година с основна цел представяне на българската музика извън границите на Република България. "Месечина Мюзик" организира и изяви на изпълнители гостуващи у нас. Те направиха рекламна кампания чрез разлепване на плакати и раздаване на брошури в град Бургас.


Начало » Рекламни услуги » Реклама в Бургас » Договаряне на спонсорство

Договаряне на рекламно спонсорство

Спонсорството е сделка, от която очакват изгода и двете страни. Успехите в даден спорт, например, се асоциират с постиженията на спонсора: обувките "adidas" са специално пригодени за определени спортове, които фирмата спонсорира; автомобилните пилоти са мъжествени хора и "Marlboro" ги спонсорира, за да напомня, че тези цигари са за истински мъже; "РУЕН" (спортно трико) спонсорира нашите тежкоатлети и "златните момичета"; редица атрактивни спортове са обект на заснемане и филмиране - спонсори са Kodak, Fujifilm и Philips (видеокамери); други са опасни за живота и здравето на състезателите - спонсорират ги застрахователни дружества; авиокомпанията "Lufthansa" спонсорира безопасните спортове голф и тенис и т.н.

Договорът за спонсорство се сключва за извършване на точно определена работа. Страни по него са спонсорът и спонсорираният. Първият предоставя парични средства, материали, предмети или услуги, а вторият се ангажира да създаде определени предпоставки за постигане на неговите цели.

В договора за спонсорство се упоменават:

  • целите на контрагентите и евентуалните гаранции за постигането им;
  • размерът на сумата за спонсориране и начинът за нейното изплащане;
  • периодът от време, за който е валиден договорът и възможностите за неговото продължаване или подновяване;
  • местата и начините за обявяване името на спонсора;
  • броят, последователността и условията, които се предвиждат за представителни, а евентуално и делови изяви на спонсора;
  • начините на действие при екстремни случаи, т.е. непредвидени обстоятелства;
  • какво страните нямат право да правят... и др. клаузи.

Спонсорството съществено се различава от патронажа и поемането на шефство. Патронаж е моралното или административно съдействие от страна на дадена личност или организация при осъществяването на някакво мероприятие. Той има идеална, а не финансова цел. Шефство (настойничество) е поддръжката от външно лице или организация на определена научно-културна, спортна или благотворителна проява, без подпомагащият да очаква някаква изгода за себе си.

През 1992 г. американските фирми са разходвали за спонсорство около 3,3 млрд. долара (двойно повече от 1988 г.). На първо място е "Кока Кола", следвана от "Пепси", "Будвайзер" (бира) и др. Почти половината (47%) от бюджетите на етническите, музикалните и спортните прояви през годината са осигурени от спонсори, /в. "Хоризонт", Германия/.

 

Просветление

 

Art Express е името на нашата рекламна агенция в Бургас. Основните ни дейности и цели са изработката и разпространението на рекламни материали на територията на град Бургас и региона.

 
 

Ние вярваме в добрите идеи водещи до реални, финансови резултати на нашите клиенти.

 
 
 

С уважение: ...................
Божидар Шивачев

Клиентите говорят

Разгледайте клиентите, за които сме работили през изминалите години. Нашата репутация се гради на техният рекламен имидж:

Опитайте и вие

Ако имате въпроси към нас, моля обадете ни се на телефон +359.899.835.493 или изпратете запитване по e-mail на адрес .

Благодарим ви!