Реклама на NIVEA в Бургас

Рекламна кампания на "NIVEA FOR MEN" в град Бургас

В град Бургас се проведе рекламна кампания на NIVEA. Целта на събитието беше бургазлии да бъдат запознати с новата продуктова серия на NIVEA FOR MEN. Всеки маркиран минувач с рекламен стикер, по време на кампанията, е символично защитен със сребърно-охранителното действие предоставено от продуктите на NIVEA.

Реклама на паста за зъби ASTERA

Представяне на новата продуктова серия "ASTERA"

Професионално организирана рекламна кампания с включено продуктово представяне на продуктите от серията "Astera", които са разработени, за да отговорят максимално на изискванията на потребителите, като са следвани световните тенденции и препоръките на водещи стоматолози. Събитието се проведе под мотото "Здрави зъби за повече усмивки!".

Рекламна дегустация на продукти с марката "МЕРОНЕ"

Рекламна кампания с дегустация за фирма "МЕРОНЕ"

Във веригите магазини "Перла" и "Болеро" в градовете Бургас, Карнобат и Айтос, се състоя дегустация на млечните продукти на фирма "МЕРОНЕ". Компанията е носител на редица отличия и златни медали получени на различни изложения, което ги прави признати майстори в областта на млекопреработването.

Реклама на Месечина Мюзик

Рекламна кампания за "Месечина Мюзик"

"Месечина Мюзик" е продуцентска и мениджърска фирма създадена през 2006 година с основна цел представяне на българската музика извън границите на Република България. "Месечина Мюзик" организира и изяви на изпълнители гостуващи у нас. Те направиха рекламна кампания чрез разлепване на плакати и раздаване на брошури в град Бургас.


Начало » Рекламни услуги » Реклама в Бургас » Класификация на търговски марки

Класификация на търговски марки

Търговските марки се класифицират по два основни критерия:

 1. според сферата на приложението им: производствени (индустриални, фабрични), търговски, марки за услуги и др.;
 2. според естеството на композицията и начина на ползването им; от професионална гледна точка, на класификацията по този критерий се отдава специално внимание. Според него се разграничават следните видове търговски марки:
  1. Словни (словесни, вербални), които биват:
   • думи: Идеал, Терма, Пролет, Свилоза, Екстаз, Триумф.
   • собствени имена: Албена, Спартак, фигаро, Мерцедес.
   • астрономически термини: Космос, Меркурий, Орбита, Спътник, Цефей.
   • географски названия: Балкан, Верила, Сердика, Тракия, Янтра.
   • словосъчетания: Дунавска перла, Аско-Деница, Ша ноар.
   • абревиатури: БАН, НАРМАГ, ЕЛКА (електронни калкулатори)
   • буквени и цифрови символи: АВС, ЦУМ, 4711, ИнПас 56 и т.н.
   Словни търговски марки в Бургас
  2. Образни (графични) - стилизирани изображения на хора, животни, птици, растения, предмети, монограми, емблеми или символи;
  3. Образни търговски марки в Бургас
  4. Пространствени (пластични)—изпълнени са в три измерения и представят символа на изделието (богинята НИКЕ на "Ролс Ройс", скачащият елен на "Волга") или неговата опаковка (бутилката "Кока Кола", флаконът "Кьолниш Васер");
  5. Комбинирани - съчетават няколко елемента от различен вид (слово, образ, цвят), обединени от обща идея;
  6. Комбинирани търговски марки
  7. Специални или сигнални - които се излъчват през някакво техническо средство, напр.: звукови (позивните на радио- и телевизионни програми), светлинни, обонятелни (специфични аромати на дъвки, парфюми, кремове, перилни препарати, тютюневи изделия) и др.

Търговските марки се диференцират още:

 • според обхвата на употребата им: общи (основни), асортиментни и специализирани. Например: марката "ФАРМАХИМ" е обща, марката "ПОМОРИН"е асорти-ментна, а "Нео-Поморин", "фито-Поморин" и "Фрукто-Поморин" са специализирани; марката "ОПЕЛ" е обща, а марките "Астра", "Кадет", "Караван", "Рекорд" и други са специализирани;
 • според степента на пазарната им известност има: световни, силни и слаби ТМ. Световни са марките "Coca Cola", "SONY", "FORD", IВМ и др.;
 • според начина на пазарната им реализация ТМ биват собствени и лицензни;
 • според мястото на регистрацията им: национални или задгранични и т.н.

 


 

Просветление

 

Art Express е името на нашата рекламна агенция в Бургас. Основните ни дейности и цели са изработката и разпространението на рекламни материали на територията на град Бургас и региона.

 
 

Ние вярваме в добрите идеи водещи до реални, финансови резултати на нашите клиенти.

 
 
 

С уважение: ...................
Божидар Шивачев

Клиентите говорят

Разгледайте клиентите, за които сме работили през изминалите години. Нашата репутация се гради на техният рекламен имидж:

Опитайте и вие

Ако имате въпроси към нас, моля обадете ни се на телефон +359.899.835.493 или изпратете запитване по e-mail на адрес .

Благодарим ви!